اتوماسیون ساختمان، سیستمی است که وظیفهی اندازهگیری و پایش، کنترل و مدیریت خدمات و سرویس ها را با استفاده از مجموعهای از سختافزارها و نرمافزارهای مرتبط (تحت یک شبکهی استاندارد در ساختمان) برعهده دارد.
امروزه از اتوماسیون ساختمانی برای یکپارچه سازی و کنترل و مدیریت تمام زیرسیستم های موجود در یک ساختمان اعم از سیستم های تاسیسات مکانیکی (سرمایش،گرمایش و تهویه مطبوع)، تاسیسات الکتریکی (روشنایی،تابلوهای برق،بانکهای خازنی و…)، سیستم های اعلام حریق، نظارت تصویری، مدیریت پارکینگ ، کنترل تردد و دیگر زیر سیستم های پیاده سازی شده در ساختمان استفاده میشود.
سیستم های اتوماسیون ساختمان از نظر راهحل های لازم برای پیاده سازی در ساختمان ها به دودسته ی شناخته شده ی اتوماسیون خانگی و سیستم مدیریت ساختمان (BMS) تقسیم میشوند. سیستم های اتوماسیون خانگی ، همانگونه که از نامشان پیداست،عموماً در ساختمان های مسکونی و برای پروژه هایی مناسب اند که کاربری شخصی دارند، مانند مجتمع های اداری که مالکیت هر واحد آن برای یک نفر است.این در حالی است که سیستم های مدیریت ساختمان برای رویایی با دغدغه های موجود در ساختمان های بلند مرتبه با کاربری هایی چون اداری -تجاری،بیمارستان و… پدید آمده اند.