تجهیز شبکههای انتقال نیرو برای توزیع انرژیهای پاک
افزایش تولید انرژیهای تجدیدپذیر باعث شده است بسیاری از کشورهای جهان به برنامهریزی برای استفاده از شبکههای موجود انتقال نیرو برای استفاده بهینه از این نوع انرژیها سوق پیدا کنند.
کارشناسان معتقدند عملی شدن طرحهای در حال اجرا در این زمینه مشکلات مربوط به کمبود برق در برخی کشورهای جهان را برطرف خواهد کرد.
نصب صفحات خورشیدی در نقاط دورافتاده و حتی در قالب نیروگاههای بزرگ خورشیدی امروزه در حال تبدیل شدن به یک رویه عادی در دهها کشور دنیاست. اما انتقال و بهرهگیری حداکثری از انرژی پاک به دست آمده به این شیوه هم چالشی جدی است.
علت این است که در برخی موارد انرژی خورشیدی به دست آمده پاسخگوی نیازهای محلی نیست، اما در برخی موارد هم مقدار زیادی انرژی به همین شیوه جمع آوری میشود که برای ذخیره سازی یا جابهجایی آن راهکاری اندیشیده نشده است و در صورت اتصال شبکههای انتقال نیرو به این منابع میتوان تحولی اساسی در نحوه تولید و مصرف برق ایجاد کرد.
در اکثر شبکههای انتقال نیرو از جریان برق متناوب استفاده میشود، اما استفاده از جریان برق مستقیم در این شبکهها رو به افزایش است. علت آن است که در شبکههای برق مستقیم قابلیت حمل و انتقال انرژی بسیار بیشتری در مسافتهای طولانی وجود دارد و از سوی دیگر در این شیوه میزان اتلاف انرژی هم کمتر است.
پژوهشگران و مهندسان آمریکایی در ایالت وایومینگ در حال تاسیس یک نیروگاه بادی جدید هستند که قادر به تولید ۱۲ میلیون مگاوات ساعت انرژی برق در سال است و قرار است برای انتقال این حجم انرژی از مجموعهای از خطوط انتقال برق استفاده شود که الکتریسیته مورد نیاز ایالتهای کالیفرنیا، نوادا و آریزونا را تامین میکنند.
تکمیل این طرح سه میلیارد دلار هزینه در برخواهد داشت. دولت آمریکا بودجه ای ۸۸ میلیارد دلاری را به ایجاد خطوط انتقال انرژی از نیروگاههای تجدیدپذیر به نقاط مختلف این کشور اختصاص داده و امیدوار است بخشی از این پروژهها را برای ایجاد ۳۴۰۰ کیلومتر خط انتقال نیرو تا سال ۲۰۲۰ تکمیل کند.
منبع: مهر