خانه هوشمند چیست؟
اگر برای شما هم این سوال وجود دارد که قیمت خانه هوشمند چقدر است و با چه مبلغی میتوان خانه خود را تبدیل به خانه هوشمند کرد، مطلب زیر را بخوانید.
دقت داشته باشید که هرگز نمیتوان یکقیمت ثابت برای خانه هوشمند مشخص کرد. بدیهی است قیمت خانه هوشمند به تعداد و نوع تجهیزاتی که در آن استفاده میشود وابستگی دارد. بنابراین نمیتوان گفت قیمت یک خانه هوشمند ۱۰۰ متری دقیقاً چقدر است؟! چراکه ممکن است در همین خانه هوشمند یک یا چند مانیتور وجود داشته باشد. قفل برقی و پرده برقی استفاده شود یا خیر؟! نوع سیستم سرمایش و گرمایش آن فنکوئل است یا کولر آبی و رادیاتور؟! و دهها موضوع دیگر.
حال با توجه به مطالب فوق چطور میتوان استعلام قیمت خانه هوشمند را انجام داد؟ توجه داشته باشید اگر برای خانه هوشمند شما قیمت ارائه شد درحالیکه هنوز قابلیتها و تجهیزات آن معلوم نیست، حتما دچار مشکل خواهید شد . از طرفی یک سازنده و حتی یک مصرفکننده با توجه به اینکه قیمت خانهها در محلهای مختلف براساس متراژ قابل تعیین است توقع دارند تا یکقیمت حدودی کلی برای خانه هوشمند داشته باشند و بهقولی بتواند محاسبه کند که هزینه تجهیزات خانه هوشمند بهازای هر مترمربع چقدر خواهد بود. بنابراین تنها راه صحیح این است که قابلیتهای دلخواه را تعیین کنید و بر اساس آن لیست و تعداد تجهیزات هوشمند برایتان معلوم شود. آنوقت قیمت خانه هوشمند را بهازای هر مترمربع خودتان میتوانید محاسبه کنید.
مرحله اول خط فاصله تعیین قابلیتهای مورد نیاز خانه هوشمند در هر پروژه:
بهترین روش برای این کار، ارائه نقشه معماری و تاسیسات ساختمان به شرکت خانه هوشمند است تا براساس نیاز و البته سلیقه شما، قابلیتها و امکاناتی که در آن قابل ارائه هستند برایتان معلوم شود. قابلیتهایی که در یک خانه هوشمند میتوانند ارائه شوند بسیار متنوع است و ممکن است شما به همه آنها آشنایی نداشته باشید بنابراین از شرکت خانه هوشمند بخواهید تا تمام قابلیتهای ممکن را برایتان پیشبینی کند و قیمت را بر اساس یک پیشنهاد فول به شما ارائه دهد. سپس میتوانید درصورتیکه قیمت ارائهشده از مبلغ مورد نظر شما بیشتر باشد، با حذف آپشنهای کماهمیتتر، آن را تعدیل کنید. در این حالت هیچ قابلیتی از چشمان شما پنهان نخواهد ماند و تعیین اولویتبندی آنها را خودتان انجام میدهید در غیر این صورت پساز اتمام پروژه ممکن است در جواب سوال یکی از دوستانتان که چرا مثلاً فلان قابلیت را استفاده نکردهای، بگویید من اصلا از این قابلیت اطلاع نداشتم!
پس بهطورکلی در مرحله اول باید نقشه پروژه را به شرکت خانه هوشمند ارائه دهید تا قابلیتهای فول خانه هوشمند برایتان تعیین شود و سپس وارد مرحله دوم میشویم.
مرحله دوم – تعیین تجهیزات مورد نیاز در یک خانه هوشمند:
این مسئله به کیفیت و نوع عملکرد تجهیزات بستگی دارد مثلاً اگر قابلیت کنترل پرده برقی هوشمند را خواسته باشید، باید معلوم شود نوع پرده برقی چیست؟ بالارو یا کنار رو؟ دارای خلاص کن یا ثابت ؟ بالارو از نوع زبرا، شید یا رومن ؟ ابعاد پرده برقی چقدر است؟ وزن پرده چقدر است؟ تعداد دفعات باز و بسته کردن آن در روز چقدر است؟ !
ملاحظه میکنید که با توجه به جزئیات، دائماً قیمت خانه هوشمند شما در حال تغییر خواهد بود و این میتواند برای مشتری بسیار خستهکننده باشد.
یک پیشنهاد ویژه:
برای اینکه بتوانید راحتتر تصمیم بگیرید، پساز انجام مرحله اول و تعیین قابلیتها، بهترین راه برای انتخاب تجهیزات خانه هوشمند، بازدید از نمایشگاه دائمی شرکت خانه هوشمند است تا همه قابلیتها را با تنوع تجهیزات مختلف از نزدیک ببینید و دقیقاً لیست مورد نیاز خودتان را انتخاب بفرمایید.