سیستم مدیریت انرژی ساختمان

سیستم مدیریت انرژی ساختمان مقوله حائز اهمیتی است که در اینجا به آن اشاره کردیم. آمار نشان می دهد که در بین مولفه های مصرف انرژی در ساختمان،مصرف کنندگان عمده ی انرژی سیستم های تاسیسات مکانیکی و الکتریکی هستند:بنابراین توجه ویژه به عوامل موثر در میزان مصرف انرژی در فرایندهایی نظیر سرمایش،گرمایش،تهویه مطبوع وهمچنین روشنایی ساختمان تاثیر به سزایی در بهینه سازی مصرف ساختمان دارد.

از سال 1973،کاهش مصرف انرژی در ساختمان ها به عنوان مسئله ی مهمی در اروپا مطرح شد و کارخانه های بزرگ اروپایی فعال در زمینه های کنترلی و الکترونیکی،کار در حیطه سیستم های مدیریت انرژی ساختمان را آغاز کردند.

این کارخانه ها به سه دسته تقسیم می شوند:

گروه A : شرکت هایی که به شکل خاص در زمینه ی کنترل مشغول به کارند.

گروه B : شرکت هایی که در زمینه ی RMS (سیستم های مدیریت از راه دور)کار می کنند و جزء شاخه ی الکترونیک محسوب می شوند.

گروه C : شرکت هایی که در زمینه ی تجهیزات الکترونیکی و کنترلرهای صنعتی مشغول به کارند.

** حدود 40تا42درصد سوخت کشور مصرف خانگی دارد و بیشتر آن صرف موتورخانه ها می شود.عمر موتورخانه ها اغلب به چند دهه گذشته برمی گردد و فناوری قدیمی آن ها بازده دیگ ها را حداکثر تا 60-70 درصد تامین می کند.دمای خروجی دودکش به 350-200 درجه سانتی گراد می رسد که فاجعه است و ترکیبات نسوخته و دمای زیاد سبب این آلودگی می شود.در مقابل،امروزه در اروپا فناوری هایی اجباری شده که دمای خروجی دودکش آن ها 60-70 درجه سانتی گراد است.

از بین این سه گروه،شرکت های دسته ی C،در زمینه ی BMS و کنترل، موثرتر عمل کرده اند. این شرکت ها به دلیل مدیریت مصرف انرژی در ساختمان و همچنین هوشمندسازی ساختمان وارد عمل شده اند و محصولات آن ها بهترین خدمات را در زمینه ی مدیریت انرژی، حفاظت منزل و ابزار خدماتی ارائه می دهد.

در زمینه ی طراحی و پیاده سازی این محصولات،علاوه بر اروپا،آمریکا و ژاپن نیز وارد کار شده اند و پیشرفت های چشمگیری داشتنه اند.در ابتدا(حدودا از سال 1973 تا 1990) دولت ها از این فناوری ها حمایت نکردند،اما پس از مشاهده ی کارایی مناسب آن در کاهش مصرف انرژی و همچنین راحتی افراد برخی دولت ها سیاست های حمایتی را در پیش گرفتند.

نخستین تولید کننده ی محصولات کنترلی در زمینه ی BMS که حامی دولتی داشت Mrlin-Gerin،تولید کننده فرانسوی بود.اگر مسئله ی BMS را به دو بخش تقسیم کنیم و منظور از بخش اول،مبحث حفاظت مانند سیستم های آلارم باشد،حدوداً 10درصد از کل ساختمان های اروپا از سال 1990تاکنون به آن مجهز شده اند و اگر منظور از بخش دوم ، فقط مدیریت انرژی در ساختمان باشد،فقط 5 درصد کل ساختمان های اروپا به آن مجهز شده اند.علت این امر قیمت بالای این فناوری برای مصرف کننده است که استقبال نامناسب افراد ازBMS را سبب شده است.

با توجه به این موضوع،طراحی سیستم ها با قیمت کمتر در این زمینه، در رواج این سیستم ها حتی در کشورهای غیر صنعتی نیز اهمیت خاصی دارد.

اشتراک گذاری