شناخت اجزای ساختار اینترنت اشیاء (پارت اول)

اینترنت اشیاء (IoT) در حال تغییر طرز کار دنیای ما است: از خانه های هوشمند و پوشیدنی ها گرفته تا خرده فروشی و بانکداری،همه چیز از طریق گوشی های هوشمند ما قابل دسترسی است و تمامی وسایل ها به اینترنت متصل هستند.این یک سرمایه گذاری مطلوب است که اساساً با توجه به تغییرات مداوم نیاز مشتریان دچار تحول می شود.

در این مقاله 4 جنبه ی کلیدی یک شبکه ی IoT ارائه شده که به شما کمک می کند نیازهای تجاری خود را برآورده ساخته و خود را با این فناوری به روز کنید.

امروزه، تقریبا 20 میلیارد شیء یا وسیله فیزیکی متصل به اینترنت وجود دارند که در داخل آن ها حسگرهای گوناگون تعبیه شده، و دارای ارتباط نرم افزاری و شبکه هستند. این روند در حال تغییر دادن روش های کسب و کار و تکامل و ایجاد انقلاب در ساختار بالا به پایین کسب و کارهایی همچون اتوماسیون ، مراقبت‌ سلامت، بانکداری، انرژی‌ هوافضا، تولید صنعتی، خرده فروشی، امنیت و نظارت، شهرهای هوشمند، محیط زیست و تدارکات می باشد.

جمع آوری و تبادل داده منجر به شکل گیری بنیان IoT می شود.در دهه ی اخیر،ما از طریق اضافه کردن قابلیت اشتراک گذاری داده ها ، موفق به افزودن ارزش اشیاء و تبدیل آن ها به ابزارهای پاسخگو شده ایم.این امر موجب ارتقای سطح ارزش اشیاء ساده از وضعیت عادی به یک معماری نوین IoT شده و یک لایه ی جدید به دنیای دیجیتالی امروز اضافه نموده است.

IoT صنعتی یک فرصت چند میلیارد دلاری برای شرکت ها می باشد. در اینجا 4 جنبه ی کلیدی یک شبکه ی IoT ارائه شده که به شما کمک میکند نیازهای تجاری خود را برآورده ساخته و خود را با این فناوری به روز کنید.

 

اشیاء :

لایه ی زیرین معماری IoT از لایه ی دستگاه تشکیل شده است.انتخاب سخت افزار و لوازم جانبی مناسب ،در کنار حسگرهای مورد نیاز برای برآورده کردن نیازهای تجاری شما، نکته ای کلیدی است .دستگاه ممکن است انواع مختلفی داشته باشند،اما برای اینکه یک دستگاه IoT باشد،باید دارای برنامه های ارتباطی باشد و بتواند بطور مستقیم یا غیر مستقیم به اینترنت متصل شود. برخی از دستگاه ها به سامانه ی عامل نیاز ندارند.برای نمونه ، پوشیدنی ها ، دستگاه های پایش سلامت و تناسب اندام ، ساعت ها او حتی دستگاه هایی که توسط انسان ها در بدن جاسازی شده اند سامانه ی عامل ندارند.از طرف دیگر،دستگاه های حسگر صنعتی را می توان در پلتفرم های محاسباتی 32 یا 64 بیتی اجرا نمود.در اکثر موارد،می توان گوشی های هوشمند را مثال زد که تنها تلفن همراه نیستند بلکه همچنین یک وسیله ی IoT نیز می باشند که دارای قابلیت های حسی همچون شتاب سنج،حسگر مجاورتی، ژیروسکوپ،مغناطیس سنج، فشارسنج،نور،صفحه ی لمسی،دوربین،دماسنج،دستگاه سنجش ضربان قلب و غیره نیز می باشد.این یک نمونه ی کلاسیک از سخت افزاری بهینه شده است که دارای مدار،چیپ ست،حسگر،ماژول ها و برنامه های دارای رابط کاربری آماده می باشد.

 

اتصال :

 

اتصال در شبکه IoT اغلب به صورت بی سیم است و از فناوری های زیادی همچون Wi-Fi،Zigbee،GPRS،3G،6LoWPAN و Bluetooth استفاده می کند. هر یک از این روش ها مزایا و معایبی دارند.ZigBee به توان الکتریکی بسیار کمی نیاز دارد،اگرچه دامنه ی محدودی دارد، در حالی که 3G پوشش خوبی دارد اما از نظر سخت افزاری و کاربرد،گران قیمت به شمار می رود. شما می توانید با توجه به نیازهای تجاریتان، مورد مناسب را برای شرکت خود انتخاب کنید.

اشتراک گذاری