شیشه های هوشمند

حدود یک سوم انرژی یک ساختمان از طریق پنجره ها هدر می رود.به همین دلیل در سال های اخیر تلاش برای کاهش مصرف انرژی در ساختمان ها بر روی پنجره ها متمرکز شده است.مطالعات زیادی برای یافتن روش های ذخیره انرژی صورت گرفته و نیاز به ذخیره انرژی باعث شده تا انواع جدیدی از پنجره های شیشه ای در ساختمان ها به کار برده شود.

در صنعت ساختمان سازی می توان از این شیشه ها برای پنجره های نمای ساختمان ، سرویس های بهداشتی ، پنجره های فروشگاه ها و آسانسور استفاده نمود.با وجود اینکه استفاده از این شیشه هنوز در ایران متداول نشده است اما نمونه های زیادی در تمام دنیا وجود دارد و در کشورهای پیشرفته جهت صرفه جویی در مصرف انرژی از این تکنولوژی استفاده می شود.

پنجره های هوشمند موجود به کمک ما شتافته تا به طریق هوشمند به کنترل و بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها و اماکن عمومی کمک کند.

 

کاربرد شیشه های هوشمند

صنعت ساختمان

مهمترین استفاده شیشه های هوشمند در صنعت ساختمان در صرفه جویی در انرژی ، کنترل نور و دید ، قابلیت ایجاد انعطاف در فضا و طراحی داخلی می باشد.با استفاده از این شیشه ها می توان روشنایی و نور روز را به میزان ایده آل رسانده و به صورت کاملا کنترل شده در مواقع مورد نیاز میزان نور ورودی را کاهش داد.همچنین این قابلیت مسدود کردن دید می تواند به ایجاد آسایش در فضاهای خصوصی و حفظ حریم خصوصی کمک نماید.انعطاف پذیری فضاها و قابلیت استفاده حداکثری از فضاهای محدود از دیگر موارد استفاده این شیشه ها در معماری و ساختمان می باشد.

 

مصارف شیشه های هوشمند در صنعت ساختمان

هتل ها : برای تفکیک فضایی در اتاق های هتل ، لابی، سالن کنفرانس ، سرویس های بهداشتی ، شیشه ها و استخرها.

فضاهای اداری و بانک ها : برای استفاده در پارتیشن بندی داخلی ، شیشه های پنجره ، ویترین ها ، تفکیک فضای فعالیت و برای اطلاع رسانی.

رستوران ها : برای نمایش تصاویر و تبلیغات محیطی ، میزهای هوشمند ، خلق فضاهای اختصاصی در رستوران.

کلینیک های درمانی : برای تفکیک فضای ویزیت و انتظار و همچنین بخش های مختلف با قابلیت مشاهده فعالیت پزشکان و یا کنترل دید جهت عدم مشاهده اقدامات بر روی مریض، امکان استفاده در جهت اطلاع رسانی و نمایش تصاویر.با توجه به عدم بهداشتی بودن پرده های سنتی و امکان انتقال آلودگی از طریق هوا ، این شیشه ها میزان انتقال آلودگی را به حداقل ممکن می رسانند.

فرودگاه ها و ایستگاه های مترو : برای جلوگیری از اتلاف انرژی و کنترل نور و روشنایی فضاهای وسیع شیشه ای و با قابلیت استفاده از این شیشه ها برای تبلیغات .

نمایندگی های برندهای مختلف و فعالیت های تجاری : به دلیل دارا بودن صفحات شیشه ای وسیع که به کاربر امکان کنترل نور، صرفه جویی در مصرف انرژی  و از همه مهمتر قابلیت تبدیل صفحات ایستای ویترین به صفحات پویا برای نمایش کالا و خدمات را می دهد.

صنایع هواپیمایی

قابلیت مات شدن و شفاف شدن اختیاری این شیشه ها در صنایع هوایی و شیشه های هواپیما نیز کاربرد دارد.به این معنی که برای جلوگیری از تابش مستقیم نور آفتاب به داخل کابین هواپیما می توان از شیشه های هوشمند استفاده کرد و در زمان نیاز با توجه به وضعیت تابش می توان پنجره کابین را مات و یا شفاف نمود. با توجه به شدت بالای میزان اشعه مادون قرمز و ماورای بنفش در ارتفاع بیشتر، این کاربرد به خصوص برای مسافرین هواپیماها دارای استفاده فراوان می باشد و از آسیب رسیدن به مسافران جلوگیری کرده و به راحتی در عین تامین نور کافی در زمان های مورد نیاز شیشه ها مات شده و از تابش تشعشعات مضر به داخل جلوگیری  می نماید.

صنایع خودروسازی

با توجه به ویژگی های شیشه های هوشمند در جلوگیری ورود اشعه مادون قرمز و ماورای بنفش، کنترل میزان دید در داخل خودرو و همچنین صرفه جویی در مصرف انرژی تا حدود چهل درصد  انتخاب مطمئنی برای استفاده در شیشه های اتومبیل و همچنین سان روف خودروها می باشد.با استفاده از این نوع شیشه ها در اتومبیل قابلیت کنترل شفاف بودن و یا مات شدن شیشه کاملا در اختیار کاربر است.

 

 
 

صنایع کشتی سازی و گردشگری دریایی

کاربرد شیشه های هوشمند در گردشگری دریایی و کشتی سازی همانند صنایع خودرو و هواپیمایی عموما در پنجره و شیشه ها می باشد در عین حال در گردشگری زیر دریا برای پنجره هایی که جهت دید زیر آب مورد استفاده قرار می گیرند می توان از این شیشه ها استفاده نمود.

اشتراک گذاری