۱) راهنمای خرید تجهیزات برای مبتدیان:
معمولاً برای یک خرید مطمئن نیاز است در مورد همه قابلیتهای آن مطلع شویم و هر آنچه که مورد نیازمان است را با توجه به تواناییهای موجود در انواع محصولات و تجهیزات انتخاب و استفاده نماییم به طور مثال با فرض اینکه ما در مورد امکانات خانه هوشمند اطلاعات محدودی داریم ولی میدانیم که کنترل روشناییها، امنیت، سرمایش و گرمایش از اهمیت ویژهای در خانهی هوشمند برخوردار است. پس روش پیشنهادی شرکتها را بررسی و با توجه به نکات فنی و رضایتمندی مشتریان و تحقیقات زمینهای و خدمات پس از فروش و قیمت محصولات بهترین تصمیم را بگیریم.
نکتهی حائز اهمیت این است که مشاورین خانه هوشمند باید صادقانه و با توجه به نیازهای مشتریان برایشان محصول پیشنهاد دهند. به طور مثال اگر یک خانواده سیستم صوتی برایشان اهمیت ویژهای ندارد از پیشنهاد دادن اسپیکرهای حرفهای و گران قیمت صرف نظر کند یا اگر موضوعات کنترلی رو سرمایش و گرمایش را مهم میدانند با موشکافی بهترین راهحل را با قیمت مناسب و متناسب با سیستم سرمایشی و گرمایشی موجود در ساختمان منطبق نموده و بهترین پیشنهاد خود را ارائه نماید.
۲) چگونه یک سیستم امنیتی هوشمند برای خانه انتخاب کنیم؟
با دانستن ویژگیهای یک سیستم امنیتی هوشمند کامل میتوانیم انتخاب هوشمندانهای کنیم.
قابلیتها و تواناییهای سیستمهای امنیتی هوشمند ساختمان به شرح زیر است.
- قابلیت تشخیص حرکت در زمان حضور و عدم حضور
- قابلیت تصویربرداری با عدم حضور افراد در منزل و حتی امکان حساس به حرکت کردن ضبط تصاویر
- امکان اعلام خطر در زمان بروز ورود غیر مجاز به صورت آژیر در محل و ارسال پیامک و تماس تلفنی
- قابلیت اتصال انواع ددکتورهای حریق و نشت گاز به سیستم اعلام سرقت
- قابلیت کنترل مصرف کنندههایی مانند روشناییها جهت سناریوی فریب سارق
- قابلیت کنترل شیر برقی گاز و شیر برقی آب
- امکانات نرمافزاری و اپلیکیشنهای کنترل جهت فعال و غیرفعالسازی امکانات سیستم هوشمند
- استفاده از کیپدها و قفلهای دیجیتالی هوشمند یکپارچه با سیستم امنیتی
با شناخت کامل از سیستمهای امنیتی هوشمند و نیاز ما جهت افزایش امنیت منازل میتوانیم بهترین انتخاب را داشته باشیم.
۳) خانه هوشمند یا سنتی: کدام یک برای شما مناسبتر است؟
این یک سوال شخصی است که برای پاسخ به آن باید به خواستههای خود و سطح رضایتمندی شما از تجارب گذشته است. یعنی اگر شخصی باشید که سعی در دور ماندن از تکنولوژی دارید و تجربههای زندگی به سبک ساده و به دور از تکنولوژی دارید طبیعتاً داشتن یک خانه هوشمند برایتان آزاردهنده خواهد بود ولی با توجه به پیشرفت استفاده از گوشیهای هوشمند و نیاز به دریافت اطلاعات روزانه از طریق فضای مجازی و اینترنت میتوان سطح نیاز ما به تجهیزات مدرن را نیز تشخیص داد. در دنیای امروزی با توجه به ضرورت استفاده از تکنولوژی و افزایش تنشهای روزانه و سطح کارهای زیاد و طاقت فرسا اینکه در خانهها با تکیه بر یک دانش و وجود سیستمهای مدیریت هوشمند تجهیزات منزل میتواند با در دست گرفتن کارهای تکراری شما و انجام آن سبک جدیدی از راحتی در خانههای هوشمند را به شکل حرفهای به شما نشان دهد. پس تصمیم با شماست و شناخت خواستههای تکنولوژیک فردی شما انتخاب درست را برایتان مشخص میسازد.
۴)مقایسه سیستمهای باسیم و بیسیم در خانهی هوشمند کدام یک بهتر است؟
جهت انتخاب هوشمندانه در خصوص سیستمهای خانه هوشمند باسیم یا بیسیم میتوانیم به شناخت کامل این نوع سیستمها اشاره کنیم که در مقالههای قبلی(اینجا کلیک کنید) به صورت کامل توضیح داده شده است ولی با توجه به نکات و برجستگیهای هر یک از روشها میتوانیم بهترین انتخاب را داشته باشیم.
به طور مثال اگر خانهی شما در حال بازسازی است و از قبل پیشبینی برای سیستمهای هوشمند سیمی نشده است و شما نیز نمیخواهید تغییرات اساسی در منزل دهید پس بهترین گزینه انتخاب سیستمهای بیسیم است. و یا اگر پروژه شما یک خانه ویلایی با امکانات گسترده است و در مرحله ساخت میباشد بهترین انتخاب شما سیستمها بر پایهی ساختار سیمی میباشد. با در نظر گرفتن شرایط پروژه، روشهای پیشنهادی مشاوران خانه هوشمند و در نظر گرفتن سقف بودجههای مورد نظر شما میتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
۵)راهکارهایی برای کاهش هزینه و افزایش بهرهوری در خانه هوشمند
همانطور که در پاسخ به سوالات قبلی در این مقاله به موضوعات مالی و بودجههای در خصوص انتخاب خانه هوشمند داشتیم راهحلهای هوشمندانهای نیز به جهت داشتن بیشترین سطح امکانات و مناسبترین هزینه جهت انجام آن میتوانیم ارائه دهیم. در زیر چند نمونه از انتخابهای هوشمندانه ارائه میدهیم.
- با انتخاب تاچ پنل اندروید با قابلیت بلوتوث و آیفون تصویری هوشمند شما میتوانید با حذف آیفون ساده و پلیر دیواری هوشمند جهت سیستم صوتی از هدر رفت مالی جلوگیری نمایید.
- با انتخاب کلیدها با پلهای بیشتر و حذف کلیدهای غیر ضروری مانند بالکنها و کلیدهای تبدیل در تعداد این تجهیزات صرفهجویی نموده و محلهای اصلی و کل خانه را بتوان کنترل نمود را مجهز به کلید هوشمند نمود.
- با انتخاب آگاهانه و تعداد اسپیکرهای مورد نیاز برای هر فضا با توان متناسب با همان فضا در هدر وقت هزینه خانه هوشمند صرفهجویی شود.
- تعداد سنسورها و ددکتورهای امنیتی متناسب با باگها و استانداردهای مورد نیاز انتخاب و ازاضافه کاری جلوگیری شود.
- جهت افزایش بهرهوری در خانه هوشمند نیز بهتر است کلیهی امکانات ارائه شده در قالب یک پروتکل بوده و بتوان با یک یا دو اپلیکیشن آنها را کنترل نمود.
- در ویلاها یا مشاعات پروژهها با پیش بینی امکانات قابل ارائه و در نظر گرفتن نکات کنترلی احتمالی میتوان از اضافه کاری جلوگیری نمود.
برای پاسخ به سوالات بالا سعی کردیم به صورت خلاصه به مهمترین عوامل و سریعترین جواب اشاره کنیم و از اتلاف وقت خوانندگان محترم بپرهیزیم.
دیدگاهتان را بنویسید