مراحل هوشمندسازی ساختمان
تاکنون با خودتان فکر کردهاید که زندگی مدرن تا چه حد انجام خیلی از کارهای روزمره و تکراری را برای شما آسانتر کرده است و آرامش و آسایش بیشتری را برای شما فراهم نموده است؟
درواقع رشد تکنولوژیهای مختلف و قرارگیری آنها در کنار یکدیگر موجب شده است که زندگی ما انسانها روز به روز مدرنتر و مدرنتر شود. یکی از این تکنولوژیهای خارقالعاده، تکنولوژی هوشمندسازی ساختمان است که آسایش و رفاه و لذت زندگی را برای شما چندین برابر میکند. چراکه با زندگی در یک خانه هوشمند میتوانید همه سیستمهای هوشمند و لوازم الکترونیکی منزل خود را تحت کنترل داشته باشید.
ساختمان هوشمند چیست؟
بهتر است خیالتان را راحت کنیم! خانه هوشمند با یک خانه معمولی زمین تا آسمان فرق دارد. در خانه معمولی برای روشن و خاموش کردن لامپها، دزدگیر، ماشین لباسشویی و سایر لوازم الکترونیکی باید به خودتان زحمت بدهید و تنها زمانی که در خانه هستید میتوانید به صورت فیزیکی این کارهای روزانه و تکراری را انجام دهید اما زمانی که در یک ساختمان هوشمند زندگی کنید نه تنها میتوانید تمامی لوازم الکترونیکی و سیستمهای هوشمند منزل خود را هم زمانی که در منزل خود حضور دارید کنترل کنید بلکه میتوانید آنها را از راه دور و زمانی که کیلومترها با خانه خود فاصله دارید نیز کنترل کنید. چراکه در تکنولوژی هوشمندسازی ساختمان تمامی لوازم الکترونیکی و سیستمهای هوشمند به یکدیگر متصل هستند و از طریق یک دیوایس مرکزی کنترل میشوند از اینرو شما میتوانید با استفاده از نرمافزار مخصوص خانه هوشمند که بر روی گوشی هوشمند شما نصب میشود تمامی وسایل و لوازم الکترونیکی خود را از راه دور کنترل کنید.
مراحل پیادهسازی ساختمان هوشمند
- ابتدا کارفرما نقشه معماری پروژه را در زمینه هوشمندسازی ساختمان طراحی کرده و در اختیار کارشناسان فنی قرار میدهد.
- کارفرما درخواستهای خود را در زمینه امکانات متعدد هوشمندسازی ساختمان که شامل پیادهسازی هوشمندسازی سیستم روشنایی، هوشمندسازی سیستم حفاظتی و امنیتی ساختمان، هوشمندسازی سیستم تهویه، هوشمندسازی پرده برقی ساختمان، هوشمندسازی سیستم صوتی و تصویری و … است را با کارشناسان فنی مطرح میکند.
- پروتکلهای متعددی در زمینه هوشمندسازی ساختمان وجود دارند که هر یک از آنها دارای مزایا و معایب منحصربهفردی هستند کارشناسان فنی شرکت مربوطه در این مرحله باید کارفرما از تمامی این پروتکلها و مزایا و معایبی که دارند آگاه کنند تا کارفرما بتواند از میان آنها بهترین گزینه را انتخاب کرده و سپس از همان پروتکل برای هوشمندسازی ساختمان استفاده کنند.
- اکنون نوبت به محاسبه هزینه هوشمندسازی ساختمان میرسد که کارشناسان فنی براساس عوامل مختلف نظیر امکاناتی که کارفرما جهت هوشمندسازی ساختمان درخواست نموده است، پروتکلی که کارفرما برای هوشمندسازی ساختمان انتخاب کرده و نوع پنلهای هوشمند که یا از نوع دکمهای هستند یا لمسی و یا به صورت سنسور، هزینه هوشمندسازی ساختمان را محاسبه کرده و به اطلاع کارفرما میرسانند.
- پس از اینکه هزینه هوشمندسازی ساختمان توسط کارشناسان فنی تایید شد و به اطلاع کارفرما رسانده شد نوبت به طراحی نقشه فنی توسط کارشناسان فنی شرکت مربوطه میرسد که آنها پس از طراحی نقشه فنی ساختمان آن را در اختیار شخص برقکار قرار داده تا او پروسه کابلکشی هوشمند ساختمان را برای پیادهسازی امکاناتی که کارفرما درخواست کرده است، آغاز کند.
- گروه فنی هوشمندسازی ساختمان نقشه تابلو هوشمند را طراحی کرده و در اختیار تابلو ساز قرار میدهد تا او پروسه ساخت تابلو هوشمند را آغاز کند.
- در این مرحله گروه فنی هوشمندسازی ساختمان وایرینگ تابلو هوشمند را در ساختمان نصب کرده و زیرساخت آن را تست میکنند. توجه داشته باشید که تست زیرساخت وایرینگ تابلو هوشمند که در این مرحله انجام میشود براساس لیست امکانات هوشمندی است که کارشناسان فنی هوشمندسازی در اختیار تکنسین هوشمندسازی قرار دادهاند.
- کارشناسان فنی هوشمندسازی در این مرحله براساس نقشه فنی که در ابتدا طراحی کرده بودند تمامی پنلهای هوشمند را جهت هوشمندسازی ساختمان بر روی دیوار قرار میدهند.
- در این مرحله سیستم هوشمندسازی ساختمان به بهرهبرداری میرسد به گونهای که مهندسین هوشمندسازی ساختمان در این مرحله پروسه برنامهنویسی را که از مهمترین و اصلیترین مراحل هوشمندسازی ساختمان است با دقت و تمرکز بالا براساس نیازهای کارفرما و امکاناتی که در ابتدا درخواست داده بود، آغاز میکنند.
توجه داشته باشید که پس از پایان این مراحل پروژه هوشمندسازی ساختمان شما آماده است و میتوانید از آن لذت ببرید اما باید به این مسئله توجه کنید که پس از پایان این مراحل، پروسه پشتیبانی و ارائه خدمات از سوی شرکت مربوطه آغاز میگردد و دقیقا در این مرحله است که میتوانید رضایت خود را از شرکتی که انجام پروژه هوشمندسازی ساختمان شما را برعهده گرفته است اعلام کنید چراکه شرکتهای هوشمندسازی ساختمان موظفند پروسه ارائه خدمات و پشتیبانی از پروژه خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهند.