نکاتی که باید درباره لامپ هوشمند بدانید!

نصب کلید‌ها و دیمر‌های دیواری هوشمند می‌تواند هزینه بر و خسته کننده باشد، زیرا این کار بایستی توسط یک برقکار باتجربه و حرفه‌ای انجام شود. آنچه در این مبحث مورد توجه قرار می‌گیرد، این است که  بخواهید از لامپ‌ها و چراغ‌های هوشمند به منظور هوشمندسازی روشنایی منزلتان استفاده نمایید. در این مقاله علاوه بر تعریف لامپ هوشمند، نکاتی که بایستی در این زمینه مورد توجه قرار گیرد را مطرح می‌کنیم.

 

لامپ هوشمند چیست؟

 

از لامپ‌ها و چراغ‌های هوشمند به منظور هوشمندسازی روشنایی منزل و یا محیط کار و … استفاده می‌گردد. همان طور که از اسم این نوع لامپ مشخص است این قابلیت را دارد تا شما از فاصله‌های دور و با دسترسی به اینترنت بتوانید روشنایی محل مورد نظر خود را کنترل نمایید. لامپ‌ها و چراغ‌های هوشمند یکی از محصولات اینترنت اشیا هسنند.

 

لامپ هوشمند: لامپ‌های رشته‌ای هوشمند به تاریخ پیوسته اند
 

در بسیاری از کشور‌های جهان، حکومت‌ها اجبار به حذف لامپ‌های رشته‌ای نموده اند. لامپ‌های فلورسنت فشرده (CFL) و چراغ‌های ال‌ای دی (LED) جایگزین لامپ‌های رشته‌ای و سنتی شده‌اند.

 

لامپ هوشمند: نصب ساده لامپ‌های روشنایی هوشمند

 

لامپ‌های هوشمند از انواع مختلفی از جمله مدل پیچی ادیسون، درپوش بایونت و … پشتیبانی می‌کنند. نصب این لامپ‌ها بسیار ساده بوده و هیچ گونه نیازی به سیم کشی تخصصی ندارند.

 

داخل لامپ‌های هوشمند چه چیزی قرار دارد؟

 

اجزای اصلی مورد استفاده جهت ساخت یک لامپ هوشمند عبارتست از:

به علت مزیت‌هایی بسیاری که در برابر لامپ‌های سنتی دارند، ال‌ای دی به عنوان منبع روشنایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. شایان ذکر است این ال‌ای دی‌ها در رنگ‌های متنوعی موجود هستند که میتواند هر رنگی که تصور می‌کنید را خلق کنند.

هر لامپ دارای یک ماژول کوچک به اندازه انگشتان دست برای برقراری ارتباط می‌باشد که این امکان را فراهم می‌کند که مستقیماً با یک رابط و گوشی هوشمند و یا تبلت ارتباط برقرار نماید.

یک سطح گنبدی شکل جهت پخش نور از ال‌ای دی به اتاق، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تحقیقات نشان داده یکی از فاکتور‌هایی که تاثیر مهمی بر طول عمر یک لامپ ال‌ای دی دارد حفره گرمایی آن است. نوع ماده استفاده شده در لامپ هوشمند در بین سازندگان مختلف، متفاوت می‌باشد. سرامیک و آلومینیوم نمونه‌هایی از متریال‌های مورد استفاده در حفره گرمایی این لامپ‌ها می‌باشند.

 

اکثر لامپ‌های هوشمند از طریق وب قابل کنترل هستند.

 

از طریق کنترل از راه دور، لامپ‌های هوشمند خود را می‌توانید روشن و خاموش نمایید. این روش بسیار هوشمند خواهد بود چنانچه:

شما در سر کار باشید و بسیار قابل اعتماد خواهد بود زمانی که فراموش کرده اید حین بیرون رفتن از منزل کلید‌ها را خاموش کرده باشید.

شما در تعطیلات به سر می‌برید و دوست ندارید در زمان بازگشت، با خانه ایی تاریک مواجه شوید. چراغ‌های هوشمند این مشکل را حل کرده اند: امکان روشن نمودن لامپ‌ها تنها چند دقیقه قبل از رسیدن به منزل توسط خودتان

 

لامپ‌های هوشمند می‌توانند تنوعی برای یک خانه معمولی باشند.

 

طیف رنگ‌های بسیار گسترده که بوسیله ال‌ای دی‌ها برای لامپ‌های هوشمند ساخته شده‌اند می‌توانند برای طراحی خلاقانه نور‌ها و افکت‌ها با همراهی معماری داخلی ساختمان، مورد استفاده قرار گیرند.

 

چراغ‌های هوشمند می‌دانند شما کجا هستید

 

برخی از لامپ‌های هوشمند می‌توانند تشخیص بدهند که شما در آن نزدیکی هستید و بصورت خودکار روشن و یا تنظیمات خود را تغییر دهند. با این سیستم به راحتی می‌توانید در فضا‌های مختلف با نور کم پیاده روی کرده و چراغ‌های موردنظرتان به سادگی روشن می‌شوند. نیازی نیست کورکورانه در تاریکی کلید لامپ و یا گوشی هوشمند خود را پیدا کنید.

نکته دیگر اینکه، با این سیستم به راحتی خواهید توانست در زمانیکه از اتاق و یا منزل خارج شده اید، روشنایی هم خاموش شود. بسیار اتفاق افتاده است که در زمان خروج عجله دارید و نمی‌توانید همه روشنایی‌های منزل را خاموش نمائید. این سیستم به راحتی این کار مهم را برای شما انجام میدهد.

 

برقراری ارتباط چراغ و لامپ‌های هوشمند با قفل‌ها، آلارم‌ها و موسیقی

 

برخی از لامپ‌های هوشمند پیشرفته به گونه‌ای طراحی شده اند که میتوانند با سایر تجهیزات دیگر از قبیل سیستم‌های هشداردهنده و سیستم موسیقی و صوت ارتباط داشته باشند. دیگر سازندگان لامپ‌های هوشمند، تمهیداتی جهت ارتباط این لامپ‌ها با اینترنت اشیاء (IoT) اندیشیده اند.

IFTT نمونه ایی از خدمات یک وب می‌باشد که می‌تواند برای ارتباط با لامپ‌های هوشمند خانه تان و انجام یک سری عملکرد‌ها بر حسب اتفاقات عمل کند. در ذیل برخی از مثال‌ها عنوان شده است:

تغییر رنگ لامپ هوشمند زمانی که باران می‌بارد.

تنظیم حالت چشمک زن زمانیکه برای شما پیامی از شبکه‌های اجتماعی مانند تویتر، فیس بوک یا گوگل و یا سایر لینک‌ها دریافت می‌کنید.

 

لامپ‌های هوشمند سطح امنیت و ایمنی را افزایش می‌دهند

 

علاوه بر خاموشی این لامپ‌ها زمانی که خارج از منزل هستید برخی از سیستم لامپ‌های هوشمند مجهز به وای فای، به شما این امکان را میدهند که بصورت اتفاقی میزان روشن و خاموشی لامپ‌ها را در زمان‌های مختلف تعیین کند. چنانچه شما آگاهانه بخواهید امنیت را برقرار کنید و تمایل دارید که دیگران اینگونه پندارند که شما هنوز در منزل هستید، این ویژگی برای به اشتباه انداختن مزاحمان روش مفیدی خواهد بود. روشن نمودن لامپ‌ها در زمانی که آلارم فعال شده است، یکی دیگر از اقدامات امنیتی خواهد بود که میتواند تنها با یکبار نصب کردن صورت پذیرد.

 

لامپ‌های هوشمند به مانند یک سناریوی هوشمند

 

این ویژگی به شما این امکان را می‌دهد تا مشخصاً تعریف کنید که کدام لامپ‌ها در فاصله زمانی خاصی روشن و یا چگونه روشن و خاموش شوند. مثلاً:

کم کردن نور لامپ‌های هوشمند در خانه زمانیکه افراد خانه قصد خوابیدن را دارند. بدین ترتیب برای رفع این نیاز و خاموش کردن چراغ‌های هر اتاق از این سیستم استفاده می‌شود.

روشن نمودن لامپ‌های اطراف خانه در هنگام عصر و غروب و خاموش شدن آن‌ها در هنگام صبح و طلوع خورشید با استفاده از این سیستم امکان پذیر است.

ثابت شده است که این لامپ‌ها سلامتی افراد را افزایش می‌دهند. با استفاده از سناریو، این لامپ‌ها امکان ایجاد یک فضای مطبوع برای صاحب خانه در حالت استراحت، مهمانی و یا مطالعه کردن را فراهم می‌آورند.

 

 
چهار نوع متفاوت از لامپ‌های هوشمند هم اکنون در دسترس می‌باشد

 

امروزه چهار نوع از لامپ‌های هوشمند برای مشتریان در دسترس میباشد از جمله: Zigbee, Bluetooth, Wi-Fi و INSTEON

 

کلام آخر

 

امروزه لامپ‌های رشته ایی از قفسه مغازه‌ها ناپدید شده اند و شما مجبور هستید از مدل‌های ذیل یکی را انتخاب نمایید.

CFL
LED
لامپ‌های هوشمند

برخی از مردم هنوز آمادگی استفاده از این تکنولوژی‌ها را ندارند. به هرحال بنظر می‌رسد بعد از خواندن این مطلب، ممکن است شما هم به لامپ‌های هوشمند بیاندیشد. صرفه جویی در هزینه ها، افزایش سطح امنیت خانه، تنظیمات ساده و خوشایند بودن کنترل این لامپ‌ها با استفاده گوشی همراهتان از مزایای این لامپ‌های هوشمند می‌باشند.

اشتراک گذاری