گوشیهای هوشمند، روشهای درمانی را متحول میکنند:
گوشیهای هوشمند نه تنها نحوه موسیقی گوش دادن، صحبت کردن با دوستان، خواندن اخبار و پرداخت قبوض را تغییر داده بلکه به تازگی تحولی در روشهای درمانی ایجاد کرده اند.
احتمالا همین حالا هم از گوشی همراه خود برای شمردن گامهایتان یا یادآوری دارو خوردن استفاده میکنید اما اپلیکیشنها و افزونههای جدیدی در راهند که گوشی هوشمند شما را تبدیل به پزشکی در جیبتان میکند؛ دستگاهی که میتواند آزمایشهای ساده را انجام دهد و مشکلات سلامتی از یک عفونت ساده گرفته تا یک سرطان را تشخیص دهد.
دکتر اریک توپول، مدیر موسسه علوم اسکریبز، در این باره گفت: «گوشیهای هوشمند در حال تبدیلشدن به یک هاب پزشکی هستند. اکثر آزمایشهای پزشکی معمولی قابلیت این را دارند که توسط گوشیهای هوشمند انجام شوند».
بسیاری از اپلیکیشنها از میکروفون یا دوربین گوشی استفاده میکنند و باقی برنامهها مبتنی بر ضمیمههای کوچکی هستند که هزینه آنچنانی ندارند. برخی از این ضمیمههای هوشمند مانند دستگاههای پزشکی، که علائم حیاتی بیمار را نشان میدهند، عمل میکنند و میتوانند فعالیت قلب کاربر را تحت نظر بگیرند. در واقع کاربر میتواند انگشت خود را برای 30 ثانیه روی یک سنسور به اندازه یک کارت اعتباری بگذارد و گوشی خود را چک کند تا ریتم قلب خود را ببیند.
نگرانید که گوشتان عفونت کرده باشد؟ با نصب یک افزونه به نام «اوتوسکوپ» به گوشی همراه خود میتوانید از پرده گوش خود فیلمبرداری کنید و آن را برای پزشکتان بفرستید.
اپلیکیشنهای پزشکی بیشتری در راه هستند. اخیرا محققان دانشگاه استانفورد یک الگوریتم کامپیوتری را طراحی کردهاند که درست مانند یک متخصص پوست میتواند بگوید یک ضایعه پوستی سرطانی است یا خیر. این گروه تحقیقاتی در حال آمادهسازی این الگوریتم برای نصب روی گوشیهای هوشمند هستند.
در دانشگاه واشنگتن نیز محققان اپلیکیشنی را طراحی کردند که قادر به تشخیص سرطان پانکراس است. این برنامه با یک افزونه مسدودکننده نور کار میکند و به کاربر اجازه میدهد که سلفی بدون فیلتر بگیرد؛ الگوریتم اپلیکیشن سفیدی چشم کاربر را چک میکند تا نشانهای از زردی، یکی از علائم بدخیم سرطان پانکراس یا بیماریهای دیگر، پیدا کند.
در نهایت، برنامه گوشیهای هوشمند قادر به کنترل سطح انسولین بیماران دیابتی خواهد شد. دانشمندان اخیرا کپسولهایی را که قادر به ساخت سلولهای انسولین هستند، زیر پوست موشهای دیابتی ایمپلنت کردهاند. این آزمایش با موفقیت کامل انجام شد.
به نقل از: خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی
اینکه خیلی عالیه …!
البته پزشکان که سوادشون شده بررسی نتیجه ی آزمایشات ، و اینکه آزمایش و
آنالیزشون با اپلکیشن های گوشی هوشمنده ، یه عده شون بیکار میشن…!