خانه هوشمند چیست؟
پاسخ به این سوال همیشه یکسان نیست و عوامل متعددی ائم از پیشرفت تکنولوژی، تغییرات اقلیمی،موضوعات سیاسی و امنیتی باعث تغییر جزئی یا کلی در پاسخ به این سوال می شود. به طور مثال در برخی شهرها در کشور خودمان تجهیزاتی برای گرمایش و در برخی دیگر تجهیزاتی برای سرمایش در خانه ها وجود ندارد مثلا در برخی از شهرهای آذربایجان، اردبیل و حتی کردستان به دلیل آب و هوای کوهستانی نیاز به سیستم سرمایشی ندارند چون همیشه در فصل تابستان آب و هوا خنک و رو به سردی است و بالعکس در جنوب در فصل زمستان هوا کاملا گرم و نیاز به تجهیزات گرمایشی نیست، پس به طور کلی خانه هوشمند را می توان بسته به اقلیم و شرایط فرهنگی و اقتصادی آن کشور تعریف نمود و به طور خلاصه توضیحی کوتاه ارائه کرد که بتواند اهم امکانات قابل کنترل در خانه هوشمند را به شکل صحیحی تعریف نماید.
خانه هوشمند چیست؟
یک ساختار(system) با روش های کنترلی مختلف (پروتکل) است که می تواند با انجام کارای مهم و تکراری در جهت ساده سازی محیط زندگی در ساختمان ها و خانه ها، افزایش کیفیت زندگی و امنیت خاطر را برای ساکنین به همراه داشته باشد.
قابلیت های کلی خانه هوشمند:
- افزایش ایمنی و امنیت زندگی
- افزایش سطح کیفی و راحتی زندگی
- کاهش مصرف انرژی
- افزایش عمر مفید تجهیزات کنترل به دلیل استفاده صحیح
اجزای خانه هوشمند
به طور کلی اجزای خانه هوشمند به 4 بخش تقسیم می شود:
- تجهیزات تابلویی خانه هوشمند
- تجهیزات دیواری خانه هوشمند
- تجهیزات ارتباطی بین دو دسته بالا
- تجهیزات تکمیلی در خانه هوشمند
تجهیزات تابلویی در خانه هوشمند:
در روش های مختلف تجهیزات متفاوت است.مثلا در پروتکل knx از سوئیچ های اکچویتر (رله های هوشمند) گرفته تا کنترلر های سیستم های سرمایشی و گرمایشی و حتی سرورهای ارتباطی با سایر دستگاه های هوشمند مثل موبایل درون تابلو قرار می گیرد. در روش های دیگر نیز برخی تجهیزات اضافه می شود مثلا تجهیزات امنیتی،تجهیزات مرتبط با سیستم صوتی مانند آمپلی فایر و پلیرهای تابلویی که باتوجه به ساده سازی در سیستم های هوشمند نیاز به روش های سیمی و نیاز به فضای تابلو روز به روز کمرنگ تر می شود.
تجهیزات دیواری در خانه هوشمند:
تجهیزات دیواری را می توان به چند بخش کلی تقسیم نمود.
- کلیدهای هوشمند روشنایی(لمسی یا فشاری)
- ماژول کنترل دما (ترموستات)
- ماژول کنترل سناریوها
- کلیدها و ماژول های ترکیبی(روشنایی+دما+سناریو)
- ماژول های دیواری سنسوری (دما +شدت نور(لوکس متر) +تشخیص حرکت)
- ماژول های کنترل سیستم صوتی
- تاچ پنل ها و ایفون تصویری های هوشمند
تجهیزات ارتباطی در خانه هوشمند
تجهیزات ارتباطی با توجه به روش (پروتکل) ارتباطی سیستم ها باهم متفاوت است به طور مثال در سیستم های با پروتکل BUSیا Mod bus جهت ارتباط با تجهیزات دیواری از تابلو تغذیه و دیتا به صورت مستقل ازهم با حداقل دو زوج سیم منتقل می شود و یا در سیستم با پروتکل knx از یک زوج سیم، هم برای تغذیه و هم برای دیتا مورد استفاده قرار می گیرد و در برخی از سیستم ها با پروتکل بی سیم این تجهیزات ارتباطی می تواند مودم wi-fi، انواع رپیترهای فرکانسی یا تقویت کننده های امواج مورد استفاده قرار می گیرد.
تجهیزات تکمیلی در خانه هوشمند
برخی تجهیزات به مرور درساختار خانه هوشمند جای خود را پیدا کردند به طور مثال دستگیره های دیجیتالی و هوشمند، سیستم های صوتی ،آینه های هوشمند، دوربین های هوشمند، موتورهای پرده برقی و… که می توان برای ارائه آپشن های بیشتر در خانه هوشمند و راحتی و در پاسخ به همه ی سلایق از آن استفاده نمود.
در خانه هوشمند هگسا با استفاده از پروتکل های (روش ها) مختلف و باتوجه به نیاز پروژه و سطح هوشمند سازی موردنظر کارفرمایان به بهترین پاسخ برای خانه هوشمند می رسیم. چون به نظر ما خانه هوشمند را نیاز مشتریان تعریف می کند و حتی تعریف صحیح تر آن را می توان از مشتریان قدیمی در این حوزه سوال کرد. گاهی همان تعریف ساده لامپ اضافی خودش خاموش می شه…!!! را می توانیم به عنوان پاسخ به این سوال از مشتریان بپذیریم . تعریف شما از خانه هوشمند چی میتونه باشه؟ برامون بنویسید و از تجربه های خانه هوشمند تان تعریف کنید.