تاچ پنل هوشمند چیست؟
همانطور که میدانید از مهم ترین عوامل موثر بر معماری و دکوراسیون خانهها، پیشرفت تکنولوژی است. فناوریهای مختلفی با گذشت زمان و به کمک علم ایجاد شدهاند، چرا که انسان سعی میکند تا همه چیز را برای خود ساده سازی کند و در محل زندگی خود آسایش داشته باشد. تاچ پنل نیز یکی از فناوریهای به روز است که با استفاده از آن در خانهها، میتوان به هوشمند سازی منازل پرداخت. با استفاده از تاچ پنل در خانههای هوشمند، میتوان بر بخشهای مختلف آن خانه مانند روشنایی قسمتهای مختلف، پخش صدا، گرمایش و سرمایش، تهویه هوا و… کنترل داشت. تاچ پنل یک صفحه لمسی برای کنترل اجزای خانههای هوشمند است. این صفحه لمسی میتواند در نقاط مختلفی از خانه نصب شود و شما میتوانید از طریق آن، اجزای مختلف خانه خود را کنترل کنید. تاچ پنلها برای کنترل اجزای مختلف خانههای هوشمند سازی شده به وسیله سیستم مدیریت ساختمان یا BMS از ملزومات هر خانه هوشمند هستند. در صورتی که مایل به استفاده از تاچ پنلهای هوشمند هستید، این سیستم به راحتی به خانه هوشمند سازی شده شما، بدون نیاز به سیم کشی متصل خواهد شد. باید بدانید که از طریق تاچ پنلها میتوان نور، تهویه هوا، سیستمهای امنیتی، زنگ درب، آیفون و تمام تجهیزات خانههای هوشمند را مدیریت کرد.
ساختار پنل لمسی
پنلهای لمسی از قسمتهای مختلفی ساخته شدهاند که در ادامه به بررسی هر یک از آنها پرداختهایم:
- پنل جلویی: پنل جلویی یا پوشش پلاستیکی، بیرونی ترین قسمت محصول است. در برخی از پنلهای لمسی هوشمند، پنل جلویی شامل پوشش شفافی برای محافظت در برابر آب، گرد و غبار و رطوبت بوده و از فناوری حسگر زیرین در برابر خرابی جلوگیری میکند.
- کنترلر لمسی: کنترلر لمسی یک مدار مجتمع مبتنی بر میکروکنترلر است و بین حسگر لمسی و کنترلر سیستم توکار قرار میگیرد. کنترلر لمسی اطلاعات را از حسگر لمسی گرفته و بهگونهای ترجمه میکند که قابل فهم برای کنترلر سیستم توکار باشد.
- حسگر لمسی: حسگر صفحه لمسی، یک پنل شیشهای شفاف است و دارای سطحی واکنش گرا نسبت به لمس است. این حسگر ممکن است مانند آن چه در صفحات لمسی خازنی یا مقاومتی شاهد هستیم، روی صفحهی نمایشگر LCD جا خوش کرده باشد یا مانند سیستمهای لمسی SAW یا مادون قرمز، روی قاب قرار گرفته باشد. امروزه انواع مختلفی از حسگرهای لمسی در بازار وجود دارد که هر کدام به روشهای مختلفی ورودی لمسی را تشخیص میدهند. لمس نمایشگرهای ذکر شده منجر به تغییر جریان یا تغییر سیگنال در نقطه لمس میشود و این تغییر ولتاژ برای تعیین محل لمس توسط کنترلر لمسی احساس میشود.
- نرم افزار سیستم: نرم افزار ذکر شده به حسگر نمایشگر لمسی و کنترلر سیستم اجازه میدهد تا به صورت هماهنگ با هم کار کنند. همچنین به سیستمهای عامل پنلهای لمسی نشان میدهد که چگونه اطلاعات بازخورد لمسی که از طرف کنترلر ارسال میشوند را تفسیر کند.