اتوماسیون ساختمان

اتوماسیون ساختمان

اتوماسیون ساختمان، سیستمی است که وظیفه‌ی اندازه‌گیری و پایش، کنترل و مدیریت خدمات و سرویس ها را با استفاده از مجموعه‌ای از سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای مرتبط (تحت یک شبکه‌ی استاندارد در ساختمان) برعهده دارد.

امروزه از اتوماسیون ساختمانی برای یکپارچه سازی و کنترل و مدیریت تمام زیرسیستم های موجود در یک ساختمان اعم از:

 

سیستم های اتوماسیون ساختمان از نظر راه‌حل های لازم برای پیاده سازی در ساختمان ها به دودسته ی شناخته شده ی اتوماسیون خانگی و سیستم مدیریت ساختمان (BMS) تقسیم می‌شوند.

سیستم های اتوماسیون خانگی ، همانگونه که از نامشان پیداست،عموماً در ساختمان های مسکونی و برای پروژه هایی مناسب اند که کاربری شخصی دارند، مانند مجتمع های اداری که مالکیت هر واحد آن برای یک نفر است.

این در حالی است که سیستم های مدیریت ساختمان برای رویایی با دغدغه های موجود در ساختمان های بلند مرتبه با کاربری هایی چون اداری -تجاری،بیمارستان و… پدید آمده اند.

یکی از جدیدترین ایده های عنوان شده در صنعت ساختمان استفاده ازمفاهیم اتوماسیون و هوشمندسازی آن است.

در ابتدای دهه 80 میلادی با پیشرفت فناوری و ساخت رایانه های شخصی،تحولات زیادی در مدیریت،فناوری و تولید به وجود آمد.

اصول اولیه اتوماسیون ساختمان و ساختمان های هوشمند حدود سال 1981 میلادی در ایالات متحده امریکا ظاهر شد.

در ابتدا سیستم های اتوماتیک ایمنی،سیستم های نور و تهویه ظاهر شدند.یک ساختمان هوشمند ارتباط و پیوستگی میان دسترسی ،نوردهی ، امنیت ،نظارت،مدیریت و ارتباط راه دور و مصرف انرژی را پیش رو قرار می دهد.

لازم است برای روشن شدن موضوع به معرفی و بیان اهداف اتوماسیون و هوشمند سازی ساختمان بپردازیم.

مدیریت هوشمند به روش هایی گفته می شود که ارتباطات و فناوری اطلاعات در کنار هم موجب:

  • امنیت
  • نگهداری آسان
  • کاهش مصرف انرژی و هزینه

می شود.

اتوماسیون، علاوه بر موارد یاد شده ،کیفیت زندگی را نیز بهبود بخشیده است.

از آنجا که مهم ترین عامل حفظ و مدیریت منابع انرژی صرفه جویی در مصرف است،به کارگیری فناوری های جدید و تلفیق آن ها با اتوماسیون ساختمان بهینه سازی مصرف انرژی را به دنبال دارد.

فناوری اطلاعات موجب پیشرفت سیستم های مختلف در محیط زندگی می شود و تغییراتی را نیز در محیط اعمال می کند.

این سیستم ها در برابر شرایط فیزیکی موجود واکنش نشان می دهند و تغییرات را کنترل میکنند.

این مجموعه از سیستم های امنیتی،امکانات نگهداری و ارتباطی کم هزینه تر و کارامدتری برخوردار است.

امروزه،ساختمان های مدرن از سیستم های پیچیده ای استفاده می کنند که اجزای آن ها به گونه ای بهبود و توسعه یافته اند که امکان تعیین مستقل شرایط هر کدام از سیستم های:

  • روشنایی
  • امنیتی
  • گرمایشی
  • تهویه مطبوع
  • و…

را برای مالکان فراهم آورند.

در حالی که برای کسب صرفه های اقتصادی حقیقی،می بایست این سیستم ها به صورت مجتمع و در یک روش ساختاری و پویا به یکدیگر متصل شوند.

سیستم اتوماسیون ساختمان سبب تجمیع زیرسیستم های جداگانه ساختمان و کمینه سازی هزینه ی مصرف انرژی و اثرات زیست محیطی با کمک بسترهای یادشده می شود.

به عبارت دیگر،با توجه به کنترل اثرات محیطی ساختمان‌های هوشمند خدمات مفیدی نظیر:

مناسب را با کمترین هزینه در طول چرخه ی زندگی ساختمان فراهم می‌کنند.

به این ترتیب،کارشناسان و متخصصان عرصه ی فناوری برق در حوزه های دیجیتال و آنالوگ و متخصصان مهندسی کنترل و مکانیک با ارائه روش ها و ابزار خاص سعی در کنترل هوشمند در بخش های مختلف ساختمان کرده اند.

به صراحت می توان گفت هدف اصلی اتوماسیون ساختمان آسایش،راحتی و امنیت کاربران ضمن استفاده کارامد از منابع موجود است.

دسترسی آسان به تجهیزات،سطح کاربری مناسب ، شرایط محیطی مطلوب،سیستم های امنیتی  کارامد و… همه عواملی هستند که هدف آسایش و احساس رضایت کاربر را از سیستم های اتوماسیون برآورده می کنند.

هم اکنون از نظر اقتصادی ،در کلان شهرها و شهر های بزرگ و کوچک ،به لطف پیشرفت های مهم در حوزه ی صنعت ساختمان،سرعت ساخت و ساز به شکلی باور نکردنی افزایش یافته است.

به طوری که در اندک زمانی زمین های خالی به سرعت پی ریزی شده و از دل آن ها بنایی زیبا متولد می شود.

ولی در این میان نیز هستند کسانی که دل در گرو خانه های ویلایی و قدیمی داشته و زندگی در این مکان ها را به زندگی در برج ها و آپارتمان های بلند ترجیح می دهند.

این گروه از مردم به واسطه ی دلبستگی به خانه های قدیمی ، توجه خود را به فناوری و تجهیزات مدرن از دست نداده اند.

آنها همواره به دنبال تلفیق این دو با یکدیگر از راه بازسازی هستند تا در کنار لذت زندگی در منزلی زیبا و قدیمی ، آرامش حاصل از نوآوری های روز را نیز داشته باشند.

حال سوال بیشتر کاربران این است که هزینه‌ی هوشمندسازی چه مقدار است و آیا هزینه های پیاده سازی سیستم هوشمند ساختمان قابل قبول است یا باید از هوشمند کردن آن صرف نظر کرد ؟

این سوالی است که با برشمردن مصادق تاثیر اتوماسیون ساختمان بر ارزش افزوده کاربر و مدیریت بهینه مصرف انرژی در همین شماره به پاسخ آن پی می برید.

نکته ضروری این است که برای محاسبه هزینه های هوشمندسازی یک ساختمان یا به اختصار قیمت خانه هوشمند می‌بایست سلیقه‌ی مالک یا سازنده را درنظر داشت.

زیرا به علت گستردگی محصولات هوشمندسازی ساختمان ، کارفرما با توجه به نیاز خود می تواند از برخی تجهیزات چشم پوشی کند و هزینه های پروژه را کاهش دهد یا با خرید تجهیزات هوشمند لوکس ارزش افزوده پروژه ی خود را چندین برابرکند.

مدیریت هوشمند به روش هایی گفته می شود که ارتباطات و فناوری اطلاعات در کنارهم موجب امنیت بالا ،نگهداری آسان و همچنین کاهش مصرف انرژی و هزینه می‌شود.

اتوماسیون، علاوه بر موارد یاد شده، کیفیت زندگی را نیز بهبود بخشیده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت
Loading...
محصولات پربازدید اخیر کلید لمسی دستگیره پنل صوتی میکس پد شیر برقی
موجود است، هم اکنون می توانید سفارش دهید!
ناموجود!