تفاوت سیم کشی سنتی و سیستم خانه هوشمند
تفاوت سیم کشی سنتی و سیستم خانه هوشمند

در پاسخ به سوال تفاوت سیم کشی سنتی و سیستم خانه هوشمند

باید ابتدا به این نکته اشاره نمود که: استانداردها در اجرای خانه هوشمند و سیم کشی سنتی نباید تفاوتی از نظر رعایت اصول مهندسی، اصول ایمنی و رفاهی ساکنین باهم داشته باشد.

یعنی به تعبیر دیگری سبک زندگی ساکنین خانه هوشمند نباید دچار تغییر ویژه‌ای گردد و خللی در امور اصلی زندگی که سیستم خانه هوشمند به عهده می گیرد ایجاد نکند.
به طور مثال در سیم کشی سنتی در خصوص روشنایی ها توسط کلید مکانیکی مسیر فاز به چراغ ها به سادگی کنترل می شود، زمانی که شما سیستم خانه هوشمند را به مدار مصرف کننده‌ی خود اضافه می کنید، نباید کار برای شما سخت شود.

یعنی یا باجایگزینی کلید لمسی هوشمند یا کلید مکانیکی هوشمند به جای کلید ساده با همان سیم کشی یا کنترل سرخط، کلید مکانیکی ساده تر آن را تحت کنترل بگیریم.

از طرف دیگر در برخی از سیستم های موجود با پروتکل های BUS،KNX،LAN تمامی سرخط های روشنایی به تابلوی هوشمند که رله های هوشمند در آن قرار دارد، منتقل شده است و با کلید خاصی که می تواند صرفا کلید دیتا (کلید دستوری بدون رله) کنترل شود، که تفاوت سیم کشی سنتی با سیستم خانه هوشمند در این موضوع پدیدار می شود.

همینطور در مورد کنترل سایر تجهیزات هوشمند در این نوع پروتکل ها به همین نحو عمل می کند. به طور مثال برای کنترل فن کوئل یا پرده برقی سرخط کنترلی هریک به تابلو‌ی سیستم هوشمند منتقل شده و از همان جا توسط سیستم هوشمند کنترل می شود.

پس نتیجه می‌گیریم که سیستم  سیم کشی سنتی و سیستم خانه هوشمند تفاوت هایی در نوع اجرا دارد ولی از نظر پیروی از استاندارد ها طبیعتا سیستم هوشمند آن را استانداردتر و با استفاده از موضوعات ایمنی دیگر سطح رفاه و آسایش و امنیت را در خانه افزایش می‌دهد.

به طور مثال در سیستم های با پروتکل RF، ZIGBEE،WIFI نیاز به تغییر اساسی و حتی جزئی در اساس سیم کشی خانه به صورت سنتی ندارد و در همان بستر سنتی اجرا می شود به نحوی که عملگرها(سوئیچ ها) و سنسورهای مختلفی را درون خود دارد.

ولی با دستورهای دراصطلاح بی سیم به پردازنده‌ی اصلی منتقل می نماید مانند کلیدهای هوشمند روشنایی، ترموستات ها و کلید پرده برقی، کنترلرهای فن کوئل و…

ولی در همین سیستم هایی که حتی به عنوان سیستم بی سیم ارائه می شود، موارد تکمیلی مورد نیاز است، که لازم است به صورت سیمی انجام شود، مانند:

اجرای سیستم صوتی سقفی با پنل های دیواری و اجرای آیفون هوشمند که در بستر شبکه (cate5 ،cate6) اجرا می شود.

پس بهتراست قبل از اجرای سیستم برق کشی خانه به صورت سنتی یا هوشمند، سطح انتظارات کارفرمایان محترم مشخص شده و طبق خواسته ها ونیازهای آن را توسط شرکت های هوشمند سازی معتبر نقشه ی اجرایی برق هوشمند ساختمان طراحی میشود.

سپس مراحل با توجه به طراحی به برقکار پروژه ابلاغ میشود و جهت اجرای آن نظارت های لازم صورت گیرد.
درخانه هوشمند هگسا طی 15 سال گذشته بیش از چند صد نقشه با پروتکل ها و روش های مختلف طراحی شده و در اختیار مشتریان و برقکاران آن‌ها قرار گرفته و پس از انجام امور زیر بنایی (بسترسازی خانه هوشمند) و طی مراحل نازک کاری تجهیزات سیستم خانه هوشمند بدون تخریب نصب و راه اندازی شده و با آموزش نحوه‌ی استفاده تحویل کارفرمایان و مشتریان آن‌ها (خریداران نهایی واحدها) می شود.

اشتراک گذاری