توسعه دولت الکترونیک در کاهش آلودگی های زیست محیطی تهران مؤثر است
مدیرکل ارتباطات وفناوری اطلاعات استان تهران با اشاره به اینکه حلقه فناوری اطلاعات در استان تهران طبق شاخص های دستگاه های ملی دیده شده است ، گفت:خدمات دستگاه های دولتی که قابل برون سپاری نیست اما با فرآیند الکترونیک قابل ارایه است، باید ساماندهی شود.
به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری تهران، رضایی در جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوای استان تهران با اشاره به زیرساخت های حوزه توسعه دولت الکترونیک گفت:حفظ محیط زیست با تحقق دولت الترونیک عملیاتی می شود.
وی افزود:استفاده ازفناوری فضای مجازی درهمه بخش ها به ویژه در ارائه خدمات شهری ودولتی به شهروندان توسعه یافته است.دولت به طور جدی به شبکه ملی اطلاعات و دولت الکترونیک وارد شده است و اتفاقاتی که درپنج سال گذشته در فناوری اطلاعات مشاهده شده بی سابقه بوده است.
به گفته رضایی ؛ در حال حاضر از شبکه ملی اطلاعات استفاده می کنیم و قبل از ایجاد شبکه ملی اطلاعات همه مراکز میزبانی در اینترنت ،خارج کشور بود وامکان دسترسی به اطلاعات فراهم بود.اما اکنون فرآیندها داخلی شده است و با قطع ارتباط اینترنت جهانی نیز قابلیت دسترسی به اطلاعات در داخل کشور فراهم است.
وی با اشاره به مزایای شبکه ملی اطلاعات گفت: این مزایا شامل: دسترسی به خدمات و محتوای داخلی ،مقرون به صرفه بودن،افزایش سرعت،کیفیت و پوشش و امنیت است.
مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان تهران عنوان کرد:شبکه ملی اطلاعات سه لایه دارد ، کاربرد و زیرساخت محتوا و خدمات وزیرساخت شبکه است،وزارت ارتباطات مکلف است زیرساخت های لازم توسعه شبکه و ارائه خدمات را فراهم کند و در این راستا دولت هوشمند و شهر هوشمند تعریف شده است.
رضایی افزود : شهرداری تهران در تحقق شهر هوشمند اقداماتی انجام داده است و دولت هوشمندزمانی محقق می شود که صد در صد خدمات به شکل الکترونیک به مردم ارایه شود که باعث شفافیت ،جلوگیری از رانت، فساد و کاهش هزینه های مردم و دولت می شود.
وی به زیرساخت های توسعه دولت الکترونیک شامل گذرگاه ملی تبادل اطلاعات،درگاه ملی ارائه خدمات در سطح ملی ،پنجره واحد درگاه استان تهران، سامانه کارپوشه ملی ایرانیان به عنوان کانال ارتباطی و مکاتبات دولت با مردم و سامانه دسترسی آزاد به اطلاعات اشاره کرد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان تهران گفت:سالانه دستگاه های دولتی باید ۱۲.۵ درصد کاهش مراجعات مردمی به دستگاه ها داشته و وزارت ارتباطات باید تحقق آن را رصد و گزارش دهد.
رضایی در پایان به شاخص های حوزه فاوا (فناوری اطلاعات و ارتباطات) در استان تهران اشاره کرد و افزود:طول شبکه فیبر نوری درابتدای دولت یازهم ۷۹۷ و خرداد ۹۷ به ۱۱۵۹ کیلومتر رسیده است و ظرفیت شبکه انتقال در ابتدای دولت یازدهم ۱۵۸ وخردادامسال به ۳۵۱۲ Gbps رسیده است.