سیستم های پارکینگ هوشمند

سیستم های پارکینگ هوشمند در بستر اینترنت اشیا عمل می کنند. این سیستم ها از چند لایه نرم افزاری و سخت افزاری تشکیل شده اند که برای ارتباط بین این لایه ها از اینترنت اشیا استفاده می شود.

سنسورها و قفل های هوشمند نقش مهمی در شکل گیری پارکینگ هوشمند دارند و از جمله سخت افزارهایی اند که در محل پارکینگ نصب می شوند. این سنسورها اطلاعات مربوط به فضاهای پارکینگ را در هر لحظه به سیستم مرکزی که پلتفرم مدیریت پارکینگ است، ارسال می کنند. سیستم مرکزی با پردازش داده های جمع آوری شده، در شرایط عملکردی نامناسب هشدارهایی را به کاربران ارسال می کند و همچنین بر اساس این داده های دریافتی به درخواست کاربران پاسخ می دهد.

افراد از طریق رابط کاربری خود، که این رابط کاربری یک سامانه تحت وب و یا اپلیکشن موبایل است، می توانند قبل از رسیدن به مجتمع، فضاهای خالی پارکینگ را بررسی کنند و مناسب ترین مکان را برای خود رزرو نمایند.

با استفاده از سیستم پارکینگ هوشمند به محض نزدیک شدن خودرو، درب پارکینگ به صورت خودکار باز می شود. امکانات دیگری که این سیستم دارد این است که می توان سناریو مختلفی بر اساس نیاز خود تعریف کنید و آن را اجرا نمایید. به عنوان مثال در فاصله دلخواه، درب پارکینگ باز شود، همچنین می توان چند کاربر را برای سیستم تعریف کرد. هدف از چنین سیستمی افزایش کارایی و کاهش خطا در بخش های مختلف می باشد.

اجزای سیستم پارکینگ هوشمند

  • سنسورها و قفل های هوشمند

سنسورها و قفل‌ها در فضای پارکینگ تعبیه می‌شوند. سنسورها خالی و یا پر بودن فضای پارکینگ را مشخص کرده و قفل ها برای پارک سایر خودروها مانعی ایجاد می کنند.

  • اندیکاتورها

اندیکاتورها یکی دیگر از سخت افزارهای پارکینگ هوشمند اند که اطلاعاتی در مورد پر یا خالی بودن محل های پارک به سرنشینان خودرو می‌دهند. در ابتدای هر راهرو اندیکاتوری نصب شده است که راننده خودرو با مشاهده آن از جای پارک های خالی مطلع می‌شود. اندیکاتورها با رنگ های متنوعی نشان می دهند؛ رنگ سبز، قرمز، زرد و آبی که به ترتیب نشانگر جای پارک های خالی، پر، رزرو شده و معلولین هستند.

  • دروازه (Gateway)

دروازه یا Gateway به سیستمی گفته می‌شود که می‌تواند دو شبکه متفاوت با پروتکل مختلف را به یکدیگر متصل کند. ایجاد شبکه برای زیرساخت اینترنت اشیا از موارد ضروری است که در هوشمندسازی پارکینگ به آن نیاز داریم.

  • درب پارکینگ و استفاده از تکنولوژی RFID

برای شناسایی خودروها و دسترسی به اطلاعات آن ها از تکنولوژی RFID استفاده می‌شود. به این صورت که تگ RFID بر روی شیشه خودرو نصب شده و با نزدیک شدن به دستگاه ریدر RFID با برد بلند، اطلاعات لازم را به سرور مرکزی ارسال می کند. برد RFID با توجه به نوع آنتن و محیط متغیر است.

  • پردازش تصویر از طریق نصب دوربین ها

پردازش تصویر یکی دیگر از فناوری های جدید در مدیریت هوشمند است که به کاربران اجازه می‌دهد تا به راحتی همه چیز را کنترل و مدیریت کنند. این کار با نصب دوربین هایی در بیرون ساختمان انجام می‌‍شود. می توانید چندین خودرو برای سیستم هوشمندسازی پارکینگ تعریف کنید. این سیستم با تشخیص پلاک خودرو اجازه ورود به پارکینگ را می‌دهد همچنین در صورتی که راننده جلوی درب پارکینگ به شکل غیر مجاز پارک کند، سیستم از طریق تعامل با دیگر تجهیزات هوشمند، به فرد هشدار داده و اجازه پارک را به او نمی دهد.

ریموت های رادیویی که برای باز و بسته کردن درب های ورودی ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند ضعف هایی دارند که می توان به جای آن ها از این سیستم پارکینگ هوشمند استفاده کرد. با این سیستم می توان از طریق اپلیکیشن و از فاصله های دور تر با فشردن یک دکمه درب را باز کنید، با این سیستم دیگر نیازی نیست به نزدیک درب بروید.

اشتراک گذاری