کاربردهای هوشمندسازی

خانه‌های هوشمند

معروف‌ترین چیزی که باعث شناخته شدن این تکنولوژی شده است،سیستم های هوشمند ساختمان های مسکونی هستند. از گذشته تصوراتی راجع به این خانه‌ها وجود داشت و بدل شدن آن‌ها به واقعیت، سبب شگفتی خیلی از افراد شده است.

اصطلاحاً به هوشمندسازی ساختمان‌های مسکونی، BMS گفته می‌شود. این سیستم‌ها متشکل از سخت‌افزار و نرم‌افزارهایی هستند که به قسمت‌های مهم هر خانه متصل‌اند و آن‌ها را پایش و کنترل می‌کنند. عمده کاربرد این تکنولوژی در خانه‌ها برای هوشمند‌سازی سیستم روشنایی یا تهویه است.

البته با صرف هزینه‌های بیش‌تر می‌توانید به قابلیت‌های بسیار متنوع‌تری هم دسترسی داشته باشید. برای مثال با استفاده از سیستم‌های هوشمند می‌توانید با استفاده از فرامین صوتی اقدام به پخش موسیقی یا کنترل دمای خانه کنید.

اتوماسیون‌های صنعتی

ورود سیستم‌های هوشمند به حوزه کسب‌وکار و کارخانه‌ها را می‌توان یک انقلاب در نظر گرفت. میزان بازدهی و هزینه‌های تولید با استفاده از هوشمندسازی خطوط تولید، بسیار مناسب خواهند بود. همین موضوع نیز باعث شده تا بسیاری از کارخانه‌ها به سمت استفاده از این سیستم‌ها جذب شوند.

اتوماسیون‌های صنعتی  با حداقل نیروی انسانی کار می‌کنند و می‌توانند بدون نیاز به تعمیر، برای مدت طولانی، ماموریت محول شده را انجام دهند. این سیستم‌ها خطای کمی دارند و نظارت بر آن‌ها کار آسانی است.

از طرفی به دلیل استفاده از ربات‌های کنترل شونده در اتوماسیون‌های صنعتی، می‌توان شاهد حضور گسترده این تکنولوژی در صنایع مختلف باشیم. صنایع پتروشیمی، شیمیایی، رنگ‌سازی، کشاورزی یا غذایی، همگی جز صنایعی هستند که برای نیروی انسانی خطرات زیادی را ایجاد می‌کنند،اما با استفاده از هوشمندسازی  دیگر جان انسان‌ها در خطر نخواهد بود.

پزشکی

ورود سیستم‌های هوشمند به این حوزه، سابقه چندانی ندارد و در این سال‌ها در حال تکامل و به سمت پیشرفت است. پزشکی چیزی است که هوشمندسازی هنوز نتوانسته چندان در آن تصرفی داشته باشد، چرا که نیاز به تصمیم‌گیری‌های بسیار دشوار و لحظه‌ای خواهد داشت.

با این وجود تجهیزات متنوعی بر پایه هوشمندسازی اتاق‌های عمل، طراحی و تولید شده‌اند که می‌تواند بخشی از کارهای یک متخصص را انجام دهند. عمده کاربرد این سیستم‌ها در حال حاضر به عنوان یک نیروی کمکی است.

در سال‌های اخیر شاهد بودیم که بازوهای رباتیک بسیار دقیقی معرفی شده‌اند که قابلیت انجام جراحی‌ انسان را دارند. این تکنولوژی دیر یا زود می‌تواند در این حوزه نیز به حد کافی، نقشی پر‌رنگ داشته باشد و به این واسطه جان انسان‌های زیادی را نجات دهد.

سیستم‌های نظارتی و تشخیص هویت

استفاده از این سیستم‌ها به افزایش سطح ایمنی یک ساختمان بسیار کمک می‌کند. حال این ساختمان می‌تواند مسکونی یا تجاری باشد. هوشمندسازی در این حوزه شامل دوربین‌های نظارتی و تجهیزاتی است که برای تشخیص هویت از راه بیومتریک به کار می‌روند.

هوشمندسازی سیستم‌های تشخیص هویت

به این ترتیب تمامی رفت و آمد‌ها از محل نصب این سیستم به صورت شبانه‌روزی پایش می‌شوند و امکان دسترسی به آن در هر زمان امکان‌پذیر خواهد بود. در نمونه‌های پیشرفته این سیستم‌ها، شاهد تکنولوژی ضد سرقت هستیم که ورود غیرمجاز را تشخیص و به صورت خودکار به مالک ساختمان و اداره پلیس اطلاع می‌دهد.

 

اشتراک گذاری